Mobilni bravar za hitne intervencije u Beogradu (2023) #16

Tri najvažnije stvari kod izbora brave (2024)

Ulazna  vrata su prvi i najvažnji deo vašeg doma kada je reč o bezbednosti iz razloga što se najveći broj provala u objekat dešava  kroz ulazna vrata. Kvalitet brata i izbor brave je od velike važnosti za vaš osećaj sigurnosti.

Molibni Bravar vam iz tog razloga daje tri najvažnija saveta kod izbora brava.

Broj tačaka zaključavanja

Pri odabiru brava treba obratiti pažnju na broj tačaka zaključavanja.  Postoje brave sa jednom tačkom zaključavanja ali i sa više tačaka što doprinosi većem stepenu sigurnosti. Birajte ako ste u mogućnosti za ulazna vrata brave sa više tačaka zaključavanja.

Kopiranje ključa

Cilindrična brava je najzastupljenija na našem području a  manja dimenzija ključa omogućava lakšu zamenu ukoliko se ključ slomi. Sefovska brava  ima teži sistem za obijanje u odnosu na cilindrične  ali se ključ može lako kopirati, pa je neophodno zaštiti ga od kopiranja.

Zatvaranja vrata u više pravaca

Ova tema je značajna najviše u slučaju da se starija osoba ili deca nalaze u stanu pa treba razmotriti koju vrstu zatvaranja vrata koristiti.

Sistem leptir je jednostruka brava koja se spolja otvara pomoću ključa dok se sa unutrašnje strane zaključava i otključava okretanjem ručice – leptira.

Ovaj vid brave najpogodniji je u slučaju da u kući imate decu koja sama ostaju kući ili stariju osobu.

Sistem dvostrukog cilindra zatvara se sa spoljne i sa unutrašnje strane pomoću ključa. Kod njih ne postoji mogućnost otključavanja pomoću leptira. Ovaj vid cilindra dobar je u slučaju da se deo vaših vrata stakleni ili se prozor nalazi u blizini vrata, pa se razbijanjem vrata ne može provući ruka i otvoriti vrata sa unutrašnje strane pomoću ručke.

Mobilni bravar ne savetuje da sami menjate bravu već da nas pozovete da bismo vam pomogli pri izboru i menjanju brava.

Mobilni bravar vam je na raspolaganju svaki dan, 24 sata dnevno, a na vašoj kućnoj adresi smo do 30 minuta na teritoriji Beograda.

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *