Mobilni bravar za hitne intervencije u Beogradu (2023) #18

Kako otvoriti vrata bez ključa (2024)

Otvaranje brave bez ključa na filmu izgleda lako, ali u stvarnosti potrebno je vreme i vežba da biste uspeli, pogotovu ako to činite sa ukosnicom ili spajalicom.

Ukoliko vam se dešava situacija da morate što pre da otvorite cilindričnu bravu  bez ključa postoje nekoliko načina kako to učiniti. Otvaranjem vrata ukosnicom ili spajalicom je jedan od njih i može vam pomoći kada treba da izađete iz kuče ili uđete u nju, a kada vam je brava neispravna. Iako vam ne savetujete da to radite sami ipak ćemo vam predočiti ovaj postupak da bi uvideli koliko može biti zahtevan i dugotrajan.  

Za ovaj proces potrebna vam je spajalica koja će u ovom slučaju zameniti ključ koji se slomili ili izgubili. Poželjno je da je spajalica metalna a ne plastična kako se ne bi uvrnula u bravi.  Ako nemate spajalicu možete koristiti ukosnicu, štipaljku i druge metalne predmete ali najbolje rešenje je ipak spajalica.

Postupak otključavanja brave ukosnicom ili spajalicom je sledeći:

Savijte ukosnicu pod uglom od 90 stepeni i tako savijenu ubacite je u bravu. Ova ukosnica je u službi poluge i na nju ćete staviti drugu spajalicu kojom je potrebno pomerati zupce unutar brave. Drugu spajalicu raširite i ubacite u bravu iznad ove koja je u funkciji poluge. Kada ubacite tu ukosnicu biće potrebno da pronađete jedan od zupčanika koji će se teže pomerati od ostalih, a kada čujete zvuk „klik“ pronašli ste prvi zubić koji je legao u odgovarajući položaj, a to isto treba uraditi i sa ostalima.

Ovaj postupak može trajati satima a da na kraju ne dođete do rešenja, pa je pametnije pozvati Mobilnog Bravara koji će u roku od pola sata biti na vašoj adresi i rešiti problem.  Mobilni bravar dostupan vam je svaki dan, 24 sata dnevno.

 

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *