Da li vaša elektronska brava na vratima ne radi? (2024)

Elektronske brave su odlične u zatvaranju vaših vrata i sprečavanju bilo koga da uđe. Ali morate se nadati da se nikada neće okrenuti prema vama i slučajno vas zaključati.

Elektronske brave su komplikovane i ponekad se nađete zaglavljeni van svog doma ili preduzeća bez ikakvog načina da se vratite unutra. Mnoge stvari mogu biti pogrešne kada vaša elektronska brava na vratima ne radi. Pa šta ti radiš?

Postoje načini za rešavanje problema sa elektronskom bravom u vašem domu da biste je otključali i vratili unutra. Evo najboljih stvari koje možete učiniti kada vaša elektronska brava vrata ne radi:

Promenite baterije
Koristite ključ
Resetujte kod
Ponovo kalibrišite
Unjam
Revire
Popravi vrata
Demontaža brave
FAKs
Šta da radim ako moja pametna brava na vratima ne radi?
Ako vaša elektronska brava na vratima ne radi, potrebno je da dijagnostikujete tačan problem. Možda nešto fizički nije u redu sa tim, poput labavih zupčanika. Brava se takođe možda neće pravilno poravnati sa vašim vratima ili zapornom pločom.

To može biti i digitalni problem. Možda se vaš telefon ne uparuje sa bravom ili su vam Bluetooth ili usluge lokacije isključene. Možda je i vaš ViFi isključen. Pokušajte da sve isključite i ponovo uključite i da deinstalirate i ponovo instalirate aplikaciju.

Šta se dešava kada vaša pametna brava kod vrata ne radi? Ako imate bravu na vratima sa kodom, uverite se da unosite kod ispravno. Ako ste sigurni da jeste, pozovite bravara da utvrdi problem. Možda ćete morati da demontirate bravu pre nego što se problem reši.

Zaključao sam svoju elektronsku bravu! Šta bih trebao da uradim? Bravar može da vam pomogne kada vaša elektronska brava na vratima ne radi. U međuvremenu, pokušajte da pronađete alternativni put unutra. Možda negde imate i ključ za otključavanje koji možete koristiti za otključavanje vrata.

Koji je najbolji način za rešavanje problema sa digitalnom bravom na vratima? Odredite poentu problema. Da li brava proizvodi čudne zvukove ili ne radi glatko? Onda je verovatno fizički problem. Da li izgleda pogrešno sa vratima? Onda je problem sa vratima. Da li brava ne radi u potpunosti? Može biti problem sa strujom. Ako je u pitanju pametna brava, proverite svaku funkciju da biste utvrdili da li jedna od njih izaziva problem.

  1. Zamenite baterije Prva stvar koju treba da pokušate je da promenite baterije na bravi. Brave često daju upozorenja o „niskom napunjenosti baterije“ kada će vam se baterija skoro istrošiti, ali ponekad se to dešava bez upozorenja i zato vaša elektronska brava vrata ne radi.

Baterije obično traju oko 6 do 9 meseci, ali mogu brzo da se isprazne pod pravim okolnostima. Ako ste sigurni da vam baterija nije prazna, možda će vam dobro doći ako ih izvadite i vratite unutra. Takođe možete pronaći ostatke na baterijama koje treba da očistite.

Uverite se da koristite ispravne baterije. Generalno, većini tipova elektronskih brava su potrebne litijumske baterije. Ako ih u početku niste koristili, možda su zato prestali da rade tako brzo.

  1. Pokušajte sa fizičkim ključem Možda negde imate rezervni ključ. Neke elektronske brave dolaze sa otvorom za ključeve i ključevima za preklapanje u slučaju da se desi ovaj tačan scenario. Na taj način možete se izvući iz zastoja kada vaša elektronska brava vrata ne radi.

Ako ne znate gde je vaš ključ , možete koristiti tehnike branja brave da biste provukli svoju elektronsku bravu. Vješt bravar takođe može pomoći pri otvaranju brave, pa čak i da vam obezbijedi novi ključ.

  1. Resetujte kod Možda kucate pogrešan kod i samo se čini da vaša elektronska brava na vratima ne radi. Čak i ako ste sigurni da niste, šifra za zaključavanje vaše pokvarene tastature mogla je biti resetovana slučajno ili bez vašeg znanja.

Zaključavanje tastature poput pametne brave u avgustu emituje jedno zujanje koje ukazuje da je kod pogrešan. Da li se tako nešto dešava? U svakom slučaju, možda biste želeli da pokušate da resetujete kod. Tačna metodologija koju treba da primenite za resetovanje koda za zaključavanje zavisi od brave.

Opis vašeg protokola za resetovanje biće u priručniku za zaključavanje. Ali ako ga nemate, verovatno ga možete pronaći na internetu. Guglajte ugovor o vašoj određenoj bravi i shvatite šta treba da uradite. Možda nećete moći da resetujete kod bez originala, pa pozovite bravara ako je ovo problem. Ako ste ikada zvali IT, prvo što ste verovatno čuli bilo je: „Da li ste pokušali da ga isključite i ponovo uključite?“ Problem je u tome što može postojati nekoliko stvari koje možete pokušati da isključite i ponovo uključite kada vaša elektronska brava vrata ne radi.

Ne-pametna elektronska brava bi trebalo da bude malo lakša – samo je isključite i ponovo uključite ako možete. Možda ćete morati da uzmete u obzir i druge faktore. Na primer, ako je bio na tajmeru i došlo je do nestanka struje , vreme je verovatno resetovano, a unutrašnji sat je sada isključen.

Pametna brava ima još nekoliko komponenti koje ne mogu da rade. Ponovo pokrenite bravu. Ako to ne uspe, još uvek imate nekoliko opcija. Usluge lokacije su možda neispravne ili vaš telefon možda nije ispravno uparen. Takođe bi trebalo da proverite da li je u „režimu odmora“ ili nekom drugom bezbednosnom režimu pametne kuće , i zato vas zaključava.

Pokušajte da isključite i ponovo uključite pametni telefon . Ako i dalje ne radi, možda ćete morati da ažurirate aplikaciju. Možda ćete čak morati da ga izbrišete, a zatim ponovo instalirate. Zatim proverite da li ViFi signal brave radi. Možda ćete morati da isključite i ponovo uključite ViFi ruter. Ako ViFi radi, onda je vaš Bluetooth možda isključen.

Možda ćete čak morati da „resetujete“ svoju bravu. Resetovanje će izbrisati sve stare podatke i postaviti novu lozinku. Uradite ovo samo ako ste sigurni da nemate mogućnosti i niste pronašli druge razloge zbog kojih vaša elektronska brava vrata ne radi.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *