Znakovi da je vaša kuća obeležena ili je nasilno ušao (2024)

Zaključaj blog Resurs za potrošače, bravare i profesionalce u oblasti bezbednosti.

Znakovi da je vaša kuća obeležena ili je nasilno ušao autor Tejlor 14. novembar 2022.

Možda se nešto dogodilo zbog čega ste postali sumnjičavi. Možda ste zaglavili u krugu razmišljanja da neko trenutno obrađuje vašu kuću, tražeći priliku da provali i uzme vaše stvari. Na kraju krajeva, provale su češće nego što većina ljudi misli.

Možda ste zabrinuti da su već provalili i očajnički želite da pronađete tragove nasilnog ulaska. Možda nešto važno nedostaje, a vi to nikako niste mogli zametnuti.

U svakom slučaju, dobar provalnik ne ostavlja tragove da je provalio u kuću. Ipak, mnogi provalnici nisu dobri provalnici. Ali kriminalci ne moraju da budu odlični u provalama sve dok je bar jedan dom ranjiv na vaše metode. Tako da nije neuobičajeno da lopovi ostavljaju neke znake svojih namera i postupaka.

Postoji nekoliko znakova da je vaša kuća označena. Postoje i znaci prisilnog ulaska na koje možete paziti ako mislite da se nešto dogodilo. Budite sigurni, postoje načini da se utvrdi da li je vaša paranoja opravdana ili ne i da preduzmete radnje ako zaključite da jeste.

Znaci prinudnog ulaska Provaljivanje i ulazak obično se dešava na jedan od tri načina. Ova kontrolna lista je mnogo manja od one za znakove da je vaša kuća označena.

Vaše brave ne rade kako bi trebalo Vidite ogrebotine na bravi koje ranije nije bilo Delovi vaših ulaznih vrata su polomljeni Delovi vašeg prozora su polomljeni Nedostaju stvari u tvojoj kući.

Ako vidite znakove da je vaša kuća obeležena ili čak provaljena, savršeno je vreme da povećate svoju bezbednost.

Postoje mnoge bezbednosne mere koje treba preduzeti protiv provalnika, a sve su od pomoći nakon što primetite znakove da je vaša kuća obeležena. Pas za sigurnosne senzore i senzore pokreta , bilo da se radi o svetlima ili alarmima, verovatno su najbolje odvraćanje koje možete dobiti.

Trebalo bi da postavite sigurnosni sistem koji je vidljiv strancima. Da, ovo se može onemogućiti, ali većina provalnika neće smetati ako u blizini postoji kuća bez sigurnosnog sistema.

Ako vam je neko već provalio u kuću , trebalo bi da promenite brave. Možda biste čak želeli da nadogradite na veću bezbednost ako mislite da vam je neko obarao brave. Pogledajte zaporne ploče protiv udarca i kućišta otporne na bušenje kako biste sprečili nasilni ulazak.

Sve u svemu, postavite svoju sigurnost i povećajte je na svaki mogući način. Postavljanje slojeva je dobra ideja čak i ako niste videli nikakve znakove da je vaša kuća obeležena ili provaljena.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *