Sigurnost za unutrašnja vrata: Kako odabrati brave za unutrašnja vrata

Kada je u pitanju bezbednost unutrašnjih vrata, mnogo toga zavisi od brave vaših unutrašnjih vrata. Ali oni možda nisu važni koliko mislite. Hajde da pogledamo faktore koji su u igri kada je u pitanju osiguranje unutrašnjih vrata i odabir pravih unutrašnjih brava za vrata. Ove informacije je posebno važno znati pre zamene kvaki na unutrašnjim vratima.

За почетак ћемо проћи кроз нека често постављана питања, али у овом чланку се надамо да ћемо вам дати боље опште разумевање о томе на шта треба да се бринете када су у питању унутрашња врата и унутрашње браве на вратима. Будите отворени, јер безбедност можда није најважније питање (а то долази од бравара).

Sigurnost – Ako imate cimere ili želite dodatni nivo sigurnosti, možete koristiti unutrašnju bravu sa cilindrom sa ključem. Sve dok se brava koristi dosledno, ona će sprečiti bilo kakvu pasivnu krađu i smanjiti zločine oportuniteta.

Bezbednost – Uverite se da imate lak izlaz kako biste mogli da izađete iz svoje spavaće sobe u hitnim slučajevima. To znači rešavanje problema kada se kvaka na vratima ne okreće i ne instaliranje dvostranih zasuna za koje je potreban ključ za odlazak. I uvek instalirajte unutarnje brave tako da se mogu otvoriti iz unutrašnjosti sobe okretanjem palca ili dugmetom.

Upotrebljivost – Uverite se da je sve ispravno instalirano, tako da ne ostanete zaključani iz svoje sobe zbog toga što se reza zakači za neusklađenu zapornu ploču. I imajte na umu da se ručke koje se okreću iznutra kada su zaključane. Ovo često zbunjuje stanovnike da misle da su njihova vrata otključana kada nisu (što dovodi do nenamernog zaključavanja).

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *