Mobilni bravar za hitne intervencije u Beogradu (2023) #17

Kako rešiti  problem zaleđene brave na automobilu (2024)

Sa dolaskom zime dolaze dodatni problem pri jutarnjem odlasku na posao automobilom, o kojima treba brinuti.  Zaleđena brava je jedan od njih.  Zbog velike vlažnosti u vazduhu tokom zime dešava se da se voda kondezuje u bravi i da se zbog toga zamrzne.

Kako biste što pre rešili problem Mobilni bravar vas savetuje: Pre nego što krenete u akciju odmrzavanja brave proverite da li su sve brave na automobilu zamrznute, a ako jesu probajte sa sledećim:

Zagrejte ključ

Nekad je zagrejavanje ključa dovoljno za odmrzavanje brave. Ako imate pri ruci upaljač, probajte da njime zagrejte ključ, a ako nemate, probajte toplim vazduhom ili toplotom tela da ga ugrejete.  Ako niste uspeli, probajte  da zagrejete i bravu. Ovu aktivnost ponovite nekoliko puta.

Topla voda

Ukoliko se nalazite ispred kuće i imate mogućnost da pristupite toploj vodi možete polako sipati vodu preko brave što će biti dovoljno da se otopi led unutar nje. Ovu radnju takođe ponovite nekoliko puta, kako bi ključ sve dublje moga da prođe u bravu.

Sredstvo za dezinfekciju ruku

Korona je sa sobom donela i to da uvek pri ruci imamo sredstvo za dezinfikovanje ruku koje možete iskoristi i u ovoj situaciji.  Potrebno je da  stavite ravnomerno malo sredstva za dezinfekciju na ključ i na bravu pre nego što ubacite ključ i tako olabavite mehaniku.

Sprej za odleđivanje i odmrzavanje

Sprej za odleđivanje dobro je rešenje u datoj situaciji, ali bitno je da taj sprej nije u automobilu koji ne možemo da otključamo, tako da imate jedan rezerni sprej uvek u kući.

Pozovite profesionalce

Ukoliko  vam ništa od navedenog  ne pomogne da otvorite bravu ili vam se desilo da imate oštećenje na ključu ili bravi, pozovite vašeg Mobilnog bravara.

Mobilni bravar  u Beogradu, vam stoji na raspolaganju 24 sata a na vašu adresu dolazi najkasnije za 30 min

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *